Vyhledat

Nová řídicí jednotka pro odvětrávání kouře a tepla

12.10.2023

V naší nabídce najdete novou kompaktní řídicí jednotku CPS-B1-5-01-01 pro ovládání systémů odvětrání kouře, tepla  a přirozeného větrání. Řídicí jednotka je určena pro malé objekty, která obsluhuje 1 zónu kouřového větrání (1 linka, 1 skupina). Na denní bázi lze řídicí jednotku využít pro přirozené větrání (ventilaci) - k ovládání motorů v oknech nebo klapek, což výrazně zlepšuje komfort uvnitř budov a snižuje náklady např. na klimatizaci.

Řídicí jednotka se velmi snadno instaluje a má elektronickou ochranu proti zkratu. Pro montážníky je také velmi výhodné připojit kabely zespodu, shora nebo zezadu. Skříň má navíc snadno odnímatelná dvířka, což je užitečné zejména při instalaci nebo servisu. 

CPS-B1-5-0101 splňuje požadavky normy EN 12101-10:2005 + AC:2007 pro napájení v systémech pro regulaci kouře a tepla. Ústředna umožňuje napájení akčních členů s celkovým proudem až 5 A a až 8 tlačítek pro ovládání kouře a 8 hlásičů požáru na jednu linku (povoleny jsou pouze hlásiče schválené společností D+H). Na liště DIN jsou místa pro připojení dalších modulů. Řídicí jednotku lze na přání dodat v libovolné barvě pouzdra.
Více informací zde.